2022 m. aktyvaus sezono pradžia

Sveiki visi sulaukę naujo aktyvaus bitininkystės sezono, naujo šiltojo metų laiko!

Sulaukiau pasiteiravimų, kaip sekasi?
Sekasi gerai! Visada vyksta visko tiek daug. Politinis mirtinas virusas vis dar tęsiasi, bet pagal turimą intuiciją ir įžvalgas manau, kad iki 2023 metų vidurio pasaulinis chaosas turėtų aprimti susidėlioti į naujas ramesnes energijas. Žinoma, chaosas tik išorėje, o viduje visada ramybė ir koncentracija į tai kas teikia patirties ir pasitenkinimo. Gal todėl esu gerokai atsitraukęs nuo socialinių medijų, daugiau laiko skiriu tikrovei o ne virtualiai realybei ir masinei formuojamai nuomonei, karams ir baimėms. Išties esu labai užimtas. Dvynių auginimas yra ne paprasta patirtis, laimė ir iššūkis gyvenime. Bet net ir tada kai būna be galo sunku, stiprybė ateina iš gilumos. Meditacija padeda atrasti tą gilumą. Sūrus prakaitas darbuose taip pat labai gera terapija įsižeminimui ir savęs pajautimui. Sode daugėja augalų žiedų, žiedų savyje.

Vietinių bičių apsauga įsibėgėja Dzūkijos krašte, buvo įsteigta Lietuvos tamsiųjų bičių asociacija. Nuoširdžiai linkiu šio projekto vykdytojams sėkmės ir ugnies savyje pasaulinės krizės ir grandiozinių pokyčių akivaizdoje!

Mano laikomos Karšuvos girios bitės peržiemojo neblogai. Kelios šeimos bitynuose visgi neišgyveno, bet tai nesukėlė esminių pokyčių. Jau balandžio antroje dekadoje stipriausios šeimos auginosi tranus.


Sezono metu ketinu ir toliau tobulinti instrumentinio apsėklinimo įgūdžius, žiemoti nueiti su 30 šeimų vietinių bičių.

Gero bitininkystės sezono!